Medische-cosmetische behandeling door BIG en NVCG geregistreerd arts                          Tel: 06-27 21 47 99

Bbo
Clinics

 

Bo Clinics
 

HiFu (ultherapie)


HiFu staat voor High Intensity Focused Ultrasound en is de allernieuwste manier om je huid te verstevigen en te liften! HiFu (beter bekend als ultherapie)  is een non-invasieve behandeling, dat wil zeggen dat er niet in de huid geprikt of gesneden wordt. Heb je het dus niet zo op naalden, dan is deze behandeling uitermate geschikt voor jou!


Bij HiFu wordt er gebruik gemaakt van ultrasound, die door een speciale transducer in de diepere huidlagen terecht komen. In deze diepere huidlagen bevinden zich de fibroblasten. Fibroblasten zijn de enige cellen in onze huid die in staat zijn om collageen aan te maken. Naarmate je ouder wordt, worden de fibroblasten steeds minder actief met als gevolg dat je huid slapper wordt en er rimpeltjes en plooitjes komen.  Met behulp van HiFu worden de fibroblasten gestimuleerd, met als resultaat.... een versteviging van je huid!

HiFu wordt daarom ook wel de 'niet-chirurgisch face-lift genoemd'.Is het resultaat direct zichtbaar?

Het resultaat van een HiFu/ ultherapie behandeling, is na ongeveer 3-4 maanden zichtbaar. Fibroblasten hebben namelijk tenminste  3 maanden nodig om collageen te produceren. Dit is niet anders dan bij andere collageen stimulerende behandelingen.


Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?

Afhankelijk van de kwaliteit van de huid geeft een HiFu/ ultherapie behandeling ruim 2-3 jaar een mooi zichtbaar resultaat.


Welke regio's kunnen behandeld worden?

Het hele gelaat, hals en decolleté kunnen met HiFu/ulterapie behandeld worden.


Is de behandeling pijnlijk?

Een HiFu/ulterapie behandeling is nauwelijks pijnlijk. In de diepe huidlagen bevinden zich namelijk minder zenuwuiteinden dan in de bovenste huidlagen. Doordat de energie bij ultherapie alleen in de diepe huidlagen terecht komt, is de behandeling nauwelijks pijnlijk.


Is mijn huid nog toonbaar na een behandeling?

Bij de behandeling komt de gefocuste ultrasound energie direct in exact de juiste lagen van de huid, zonder het huidoppervlak en de omringende huidstructuren te beschadigen. Door de energie kan de huid soms kortdurend wat rood en gezwollen zijn.

Na een behandeling zijn er geen korstjes of zichtbare beschadigingen aan de huid zichtbaar, zoals bij andere lasers vaak wel het geval is. 


PlexR soft surgery


PlexR soft surgery is één van de meest effectieve, veilige en baanbrekende technieken van dit moment. De behandelingen worden uitsluitend door speciaal opgeleide artsen en cosmetisch therapeuten uitgevoerd. 


Tijdens een PlexR soft surgery behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. Als reactie op deze aanraking trekt de huid vrijwel direct samen en ontstaat er een liftend effect. Een behandeling met de PlexR  bestaat uit een serie van deze aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op de gewenste zones.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheden van huid overschot,  huid type, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. In vele gevallen kan al een keer afdoende zijn, maar in sommige gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.    


Een PlexR behandeling is bijvoorbeeld mogelijk voor;

liften en versteviging van de huid van gezicht en hals

verwijderen van rimpels

verwijderen van littekens door acne

verwijderen van pigmentvlekken


De hersteltijd na een behandeling met PlexR is minimaal. De behandelde huid kan een lichte zwelling en roodheid vertonen. Tevens ontstaan er na de PlexR behandeling kleine korstjes op de huid. Deze korstjes blijven meestal gedurende 7-10 dagen zichtbaar. Het is belangrijk deze korstjes na de behandeling spontaan te laten af vallen en niet te gaan krabben of op een andere manier te verwijderen.

Direct na de behandeling raden we aan om een creme te gebruiken op basis van zinkoxide, zoals nestosyl of bepanthen. 

Onder de korstjes zal de nieuwe huid, roze van kleur ontstaan. Deze roze kleur kan enkele weken aanhouden en is gemakkelijk te camoufleren. Gemiddeld is na 4-6 weken de huid hersteld. Tot die tijd is het noodzakelijk de huid goed te beschermen zodat de huid niet beschadigd raakt.  U krijgt hiervoor adviezen na afloop van uw behandeling.