Medische-cosmetische behandeling door BIG en NVCG geregistreerd arts                          Tel: 06-27 21 47 99

Bbo
Clinics

 

Bo Clinics
 

Botox

Botox

Botuline toxine (beter bekend als Botox) is een medicijn om de spieren tijdelijk te laten ontspannen, hierdoor worden rimpeltjes weer glad getrokken. Botuline is met name geschikt om rimpeltjes veroorzaakt door mimiekspiertjes te behandelen, zoals bijvoorbeeld de frons tussen de wenkbrauwen, het voorhoofd en de kraaienpootjes. 

Maar het kan ook gebruikt worden om de wenkbrauwen of de mondhoeken te liften.

In de juiste handen kunnen met botox mooie en zeker ook heel natuurlijke resultaten worden bereikt. 

Na een behandeling is het resultaat nog niet direct zichtbaar, dit duurt gemiddeld 5 dagen. Meestal blijft het resultaat 3-4 maanden zichtbaar. Hoe vaker je echter botox gebruikt, hoe langer het resultaat zichtbaar kan blijven. Dit komt doordat een spier die langdurig niet actief is, steeds meer spiervolume verliest. Hoe minder spiervolume, hoe minder krachtig een spier is. Hierdoor blijft de rimpel langer weg. Stop je met het gebruik van botox, dan zal de rimpel altijd weer terug komen. 

Botox is een veilig medicijn. Botox wordt al sinds decennia gebruikt in de neurologie, daardoor weten we dat botox ook op de lange termijn geen nadelige effecten heeft. 


Naast cosmetische redenen zijn er ook medische redenen waarvoor botox gebruikt wordt. 

Deze zijn;

-  overmatig transpireren. Door het middel onderhuids in de oksels te spuiten wordt de zweetproductie zo'n zes maanden geremd. 

- verhelpen van knarsetanden, door botoxinjecties in de kauwspier

- migraine; wanneer migraine wordt uitgelokt door een verhoogde spierspanning op het voorhoofd of in de nek, kan botox helpen deze spieren te ontspannen waardoor de hoofdpijnaanvallen vaak geheel verdwijnen. 


Botuline toxine  mag alleen gebruikt worden door geregistreerde artsen. BboClinics werkt uitsluitend met het gerenommeerde merk Allergan, (FDA en CE goedgekeurd), daarmee kunnen we de resultaten, de duur van het effect en de veiligheid van de behandeling optimaal waarborgen en controleren.